parallax background

Aerial jóga

A mozgásprogramot Christopher Harrison manhattani légakrobata-koreográfus dolgozta ki. Nyolc évet szánt a fejlesztésére, majd 2007-ben antigravitációs jóga néven hozta nyilvánosságra.

Az aerial jóga egy olyan egészségvédő és közérzetjavító mozgásforma, mely egyesíti a jógát a légtornász gyakorlatokkal. Az aerial jóga órán egy speciális eszközt, a plafonra függesztett rugalmas hintát, hammockot használunk, melyben erősítő, nyújtó és lazító gyakorlatokat végzünk.
A hammock segít abban, hogy megérezd a pontos irányokat, az egyes ászanákhoz az erőkifejtés mértékét, megkönnyíti az egyes pózok kivitelezését. Az aerial jóga gyakorlás során a hammock lehetővé teszi a fordított testhelyzetek könnyed gyakorlását, amelyek nagyon fontosak az egészségünk megőrzése szempontjából, nyújtják a gerincet, tehermentesítik a szívet, fokozzák a vérkeringést.

Az aerial jóga egy teljesen biztonságos és szabad módja annak, hogy elszakadj a talajtól, újraéld a gyerekkori élményeidet, amikor a mászókáról fejjel lefele lógva figyelted, milyen más innen nézve a világ… Játékossága, könnyedsége felszabadít, előhívja gyermeki énünket, bátorságunkat és komoly önbizalom növelő hatása van. Az óra végén teljes ellazulást és kikapcsolódást nyújt a hammockban fekve végzett relaxáció.

Hammock - függő selyemhinta

Az AIR Studio-ba belépve a mennyezetről lelógó függő selyemhinták – hammockok – látványa fogadja a gyakorlót.

A hammock egy speciális anyag, melynek teherbírása 300 kg. A mennyezeten két ponton, 50 cm távolságban van felfüggesztve. A felfüggesztési pontok teherbírása egyenként 500 kg. A hammockban végzett feladatok során teljes biztonságban van a gyakorló. Míg a tradicionális jóga órákon a jógaszőnyegen végezzük a gyakorlatokat, az aerial jóga gyakorlásnál a hammockban erősítünk, nyújtunk és relaxálunk.

A hammock segít abban, hogy megérezd a pontos irányokat, az egyes ászanákhoz az erőkifejtés mértékét, megkönnyíti az egyes pózok kivitelezését. A hammock lehetővé teszi a fordított testhelyzetek könnyed gyakorlását, teljesen biztonságos és szabad módja annak, hogy elszakadj a talajtól.

Tekints úgy a hammockra, mint a jógaszőnyegedre!

"Ha felfüggeszted a hitetlenségedet, akkor garantálom Neked, hogy egészségesebbé, boldogabbá és magasabbá tudlak tenni már egy alkalom után."  

Christopher Harrison 

parallax background

 

A mozgásforma fontos élettani hatásai

A hammockban végezhető gyakorlatoknál a testfelfüggesztésnek köszönhetően csökken a vázizomzatra, csontokra és ízületekre ható terhelés. Nagymértékben szerepet kapnak a fordított testhelyzetek, mely a tradicionális jóga gyakorlás során haladó szinten végezhetőek. A fordított pózok gyakorlásakor megváltozik a test vérellátása, módosul a keringés, tehermentesíti a szívet, javítja a nyirokkeringést és nyújtja a gerincet.

 

Az aerial jóga jótékony hatásai

 

  • ellazítja a testet és elmét
  • átmozgatja teljes gerincoszlopot
  • segít ellazítani és nyitni a csípőt
  • emésztésserkentő hatású
  • erősíti a mélyizmokat
  • növeli az ízületek mobilitását
  • javítja a tartást, nyújtja a gerincet
  • növeli a csigolyák közötti teret
  • növeli a koncentrációs képességet, a mozgáskoordinációt
  • kedvezően hat a hormonháztartásra