Edzéstípusok

Aerial Yoga

Egy olyan egészségvédő és közérzetjavító mozgásprogram, ami egyesíti a jógát a légtornász gyakorlatokkal, de táncos elemek is fel-feltűnhetnek benne. Mivel szinte minden gyakorlat a levegőben történik, így a mozdulatok nemcsak hogy sokkal izgalmasabbak, de kevésbé is terhelik az izmokat, ízületeket, így könnyebben kitarthatóak és jelentősen javítják az egyensúlyérzéket.

Olyan területeket tudnak hatékonyan megmozgatni, amelyeket másfajta mozgással nem igazán lehet.

Valamennyi inverz helyzetre igaz, hogy gyakorlásukkor megváltozik az egész test vérellátása, módosul a keringés. Főként e tényezőnek tulajdonítják vitalizáló hatásukat. A megfordítás tehermentesíti a szívet is, valamint a fejbe áramló vér is jótékony hatást kelt. Használjuk ki a gravitációt, amely így több oxigént és vért juttat a fejbe, és javítja az agyfunkciót, koncentrációt, memóriát és a feldolgozóképességet.


Aerial Yoga Workout

Kardio jellegű gyakorlatoknál saját súllyal erősítő mozdulatsorok és nyújtások szerepelnek. Mivel mindenki saját súlyával dolgozik, a terhelés személyre szabott. Ezzel egyszerre lehet fejleszteni az erőt, az egyensúlyt, a hajlékonyságot, az állóképességét, valamint a törzsizmok stabilitását, mivel az egyes gyakorlatoknál végig dolgoznak a stabilizáló izmok.

Az óra felépítése: bemelegítés után egy fordított testhelyzet, aztán erősítő gyakorlatok a hammockban. Erősítés után haladó szintű nyújtások, főként láb- vállnyújtás, aztán hátrahajlítások következnek, valamint a második fordított testhelyzet.

Teljesen egészséges, jó kondícióban lévő vendégeimnek ajánlom ezt az órát. Nagyon látványos gyakorlatok, izgalmas erősítések.
Az élettani hatásai fejleszti az erőállóképességet, zsírt éget, mint bármely pörgős fitnesszóra, fejleszti a koordinációt, a hajlékonyságot, erősíti a mélyizmokat, core izmokat.

Erősíti az immunrendszert és megelőzi a betegségeket. Az egészség megőrzésében kulcsszerepe van a nyirokrendszernek. Amint a nyirok végigáramlik a testünkben, összeszedi a méreganyagokat és a baktériumokat, amelyek a nyirokcsomókban semmisítődnek meg. Mivel a nyirok az izomfeszítésnek és a gravitációnak köszönhetően mozog, a fordított pózok megkönnyítik a nyirok áramlását a légzőrendszer felé, melyen keresztül sok kórokozó hatol be a testünkbe.

 

Aerial Yoga Streching

Az órán egyaránt gyakorlunk a levegőben és a talajon, ami nagyon jó lehetőség az izmok fokozatos nyújtására.

Ellazítjuk azokat az izmokat, amik nem szükségesek a testhelyzet megtartásához, ezzel „beleengedve” magunkat a megfelelő pozícióba.

Úgy növeli az izmok rugalmasságát, hogy az elengedésre helyezi a hangsúlyt, így engedi, hogy a gravitáció csak tegye a dolgát, különösen a kritikusan beszűkült testtájakon: a vállöv területén, a szívközpont területén és a csípő körül.

Teljes óra lassú ritmusban, a légzés folyamatos megfigyelésével és tudatosításával zajlik, segítve a test és az elme ellazulását, a relaxációt.

Aerial Yoga Restorative

A restortive óra egy meditatív, relaxálni vágyóknak ajánlott, a gerinc-, csípő- és derék nyújtására, a hát- és derékfájdalmak megelőzésére illetve enyhítésére szolgáló gyakorlatokból álló óra.

Ülő illetve álló munkát végző emberek számára nagyon ajánlom és mindenkinek, aki szeretné megőrizni gerince egészségét. Csípő és gerincfájdalmak enyhítésére is kiválóak ezek a gyakorlatok. Korhatár nélküli óra! Sérülések esetén kiváló kezdés a regenerációban!

Teljes óra lassú ritmusban, a légzés folyamatos megfigyelésével és tudatosításával zajlik, segítve a test és az elme ellazulását, a relaxációt. Rendkívül lágy, légző gyakorlatokkal, lassú mozgásokkal, testet és elmét nyugtató gyakorlatokkal. Ezek az órák nem igényelnek nagy állóképességet, bárki könnyen képes elvégzi azokat. A gyakorlatok kifejezetten a gerincre, csípőre hatnak, elsősorban ezt a területet tehermentesítjük, erősítjük és nyújtjuk.

Aerial Yoga Intervall

Az Aerial Yoga Intervall órán zsírégetés történik, állóképesség fejlesztése mellett Ez az edzéstípus maximális erőfeszítést és intenzitást igényel.

Saját testsúlyos edzés a hammock segítségével, ahol rövid szakaszokból álló feladatsorokat hajtunk végre, magas intenzitással.

Az egyik leghatékonyabb aerob edzésforma a zsírégetésre az intervallum edzés. Órákkal az edzés után is még pörgeti az anyagcserét, tehát a zsírégető hatás jóval az edzés után is kitart.

A HIIT (High Intensity Interval Training) megnöveli a szervezet nyugalmi anyagcsere sebességét. Ez annak köszönhető, hogy a testünk edzés utáni oxigénfogyasztása megnő - a HIIT edzés esetében oly mértékben, hogy az edzést követő 24 órán keresztül pörög az anyagcsere! Emellett a maximális oxigénfogyasztás mértékét is jelentősen, jóval nagyobb mértékben növeli meg, mint az alacsony intenzitású, monoton aerob edzések.

Egy hagyományos, alacsony intenzitású aerob edzés esetében a zsír energiaként történő felhasználása csak az edzés 30. perce környékén következik be.

Az intervall esetében ez jóval korábbra tehető, tehát már edzés közben is jelentősen nagyobb mennyiségű zsírt tudunk elégetni energiaként.

A HIIT edzés emellett segít csökkenteni az inzulinrezisztenciát, javítja az izomsejtek inzulinérzékenységét.

Az edzés jellegéből adódóan a gyors összehúzódású izomrostok is munkára vannak fogva az edzés során, azonban csak rövid időre. Ez két dolgot eredményez: egyrészt, több kalóriát égetünk el a sprintek ideje alatt, mint a monoton edzések esetében, másrészt pedig mivel elég rövid ideig tartanak a sprintek, nem kell az izombontás veszélyétől tartanunk (legalábbis nem olyan mértékben, mint egy kemény kardióedzés esetében, pl. spinning, stb). 

Aerial Yoga Kids

Az AERIAL YOGA növeli a tudatosságot, a figyelmet és a koncentrációs képességet. A gyerekek megtapasztalják a testük feletti uralom érzését, ami magabiztosabbá, elégedettebbé teszi őket. Ha egy gyerek félénk, visszahúzódó, zárkózott, akkor a jógázás hatására egyre jobban megnyílik a külvilág felé. Saját magát biztonságosabban bele tudja helyezni a külvilág rendszerébe, ezáltal a fal – amely elválasztja őt a környezettől – szépen lassan leépül, új nézőpontok tárulnak ki számára.

A jóga segít a gyermekekben rejlő kérdések kimondásában, a belső feszültségek feloldásában azáltal, hogy a gyakorlás során feloldódnak az izomblokkok, a lélek megnyugszik, lecsillapodik. A szorongó, figyelemzavaros, beszédhibás gyerekeken kívül a “hiperaktív”, nagyon mozgékony gyerekekre is jó hatással van. Lelassítja, lecsendesíti őket, így sokkal jobban tudnak koncentrálni kitartást igénylő dolgokra (pl. tanulás).

Az órán egy levegőben felfüggesztett hammock (selyem függőhinta) segítségével végezzük a jógagyakorlatokat. A hammock biztosítja gyermeke számára a biztonságos, súlytalan repülés élményét. A levegőben végrehajtott gyakorlatok nélkülözhetetlen szerepet töltenek be az egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások kialakulásában és fejlesztésében. A hintázás közben minden érzékszerv egyszerre dolgozik, ezáltal erősödnek a jobb és bal agyfélteke közti kapcsolatok, azaz a gyermeke nemcsak kreatívabb lesz, hanem könnyebben tanul. A hammockban való mozgás nyújtotta vesztibuláris ingerek hatására beindul az idegrendszer fejlődése, ami befolyással van a beszédfejlődésre, a megkésett mozgásfejlődés beindul, a hyperaktivitás csökken.

 • a korlátaik félelmeik átlépésével nő az önbizalmuk
 • testi erőlét fejlődik
 • nő a testtudatosság és a koncentráció
 • térbeli érzékelés és tudatosság fejlődik
 • megtapasztalják a testük feletti uralmat, mely magabiztossá és elégedetté teszi Őket
 • szociális készség fejlesztése, csoportban.közösségben pozitív élményekkel gazdagodik

...és mint minden jóga az Aerial Yoga is segít a gyermekekben rejlő kérdések kimondásában, a belső feszültségek feloldásában azáltal, hogy a gyakorlás során feloldódnak az izomblokkok, a lélek megnyugszik, lecsillapodik.

A fejjel lefele lógás - inverz testhelyzetek - során több oxigénen jut a fejbe így javítja memóriát, a koncentrációs képességet, ami segít a tanulásban.

Az óra felépítése:

 • légzőgyakorlatok
 • teljes test bemelegítése a hammockban és talajon egyaránt
 • jógagyakorlatok végzése a hammockban a légzéssel szinkronban
 • csoportban és párban történő személyiségfejlesztő, stresszoldó, szorongásoldó játékok
 • irányított relaxáció a hammockban
parallax background

Bérlettípusok / árak

1 alkalom
________

3.200Ft

90 perc

6 alkalom
________

16.800Ft

felhasználható: 30 nap

8 alkalom
________

20.000Ft

felhasználható: 30 nap

Magánedzés
________

5.000Ft

90 perc

Edzés babával

5.000Ft

magánedzés keretében