"A jóga felszabadítja életünk kreatív lehetőségeit."

B.K.S.Iyengar

Balogh Ildikó vagyok, 2022 júniusától az Aerial Yoga & Fitness Studio vezetője.

Hét éve, amikor először találkoztam a jógával a saját jóllétem és fizikai erőnlétem javítása volt a célom. Majd néhány év gyakorlás után a jógának köszönhetően elindultam egy önismereti úton, amitől kinyílt a világ előttem és nagyban megváltozott az életem. Rájöttem, hogy mennyi minden van még bennem, hogy a gyermekkori álmomat, - miszerint, ha nagy leszek, gyerekekkel fogok foglalkozni – a jógán keresztül megvalósíthatom. 2019-ben jelentkeztem Csíki Mariann gyermekjóga oktatói képzésére és gyermekjóga oktató lettem. Elindultam egy pályán, ahol fantasztikus, nagytudású, szakképzett oktatóktól tanulhattam évekig.  Ez volt az első lépés, hogy a gazdasági területről, egyre inkább a jógaoktatás felé fordultam. Később egyre több képzésen vettem részt, ami a gyermekjógához kapcsolódik. 2022-ben elvégeztem a kismama jóga flow oktatói, aerial jóga és restorative aerial jóga oktatói képzéseket.

A gyermekjóga és az aerial jóga áldásos hatásai közül legjobban azt szeretem, hogy mindkettőben egyaránt megvan az a játékosság és könnyedség, amely előhívja belőlünk gyermeki énünket, önfeledtségünket, bátorságunkat.

Leírhatatlan élmény együtt jógázni a gyerekekkel. Hiszem és vallom, hogy a jóga-móka módszer a mai gyerekek számára egy fantasztikus lehetőség. Játékkal, mesével, kreatív ötletekkel vezeti be a gyerekeket a jóga világába, közösséget épít, fejleszti a mozgásukat, az érzelmi intelligenciájukat.

A jógaoktatásban fő célom, hogy rámutassak, mindannyian képesek vagyunk a fejlődésre. A legtöbbet mi magunk tudunk azért tenni, hogy megtaláljuk belső békénket és harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb életet tudjunk élni mind fizikailag, mind mentálisan és lelki síkon is.

"Nem maga a verseny, hanem az edzések az igazi munka. A verseny már csak egy jutalom saját magunktól mindazért a munkáért, amelyet addig elvégeztünk."

Joel H. Cohen

Sebestyén Anikó Virág vagyok, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem ötödéves német-nemzetiségi – testnevelés tanár szakos hallgatója.

A sport és mozgás már gyerekkorom óta a mindennapjaim szerves része. 4 évesen ismerkedtem meg először a lovak és lovaglás világával, ami az egyik legfontosabb helyen szerepel az életemben. A lovaglással párhuzamosan 14 évig versenyszerűen modern táncoltam.

2018-ban Annamarinál kezdtem légtornázni, ami a táncos előképzettségemnek hála, könnyen ment. Az egyetemnek köszönhetően 2 évig cheerleaderként is kipróbálhattam magam. Az oktatás mindig is közel állt hozzám, tinédzserként nyaranta lovastáborokban segédkeztem. 2021-ben lovas szakedzői képesítést szereztem.

2022-ben Vincze Tündénél aerial jóga és alap légtorna oktatói képzésen vettem részt. Az eddigi sportban való részvételem igazolja, hogy folyamatosan fejlesztenünk kell magunkat, ezért minél több képzésen szeretnék még részt venni a közeljövőben. A lovaglás és tánc által lehetőségem volt megtanulni, mi az alázat, kitartás és szorgalom.

Célom, hogy ezt én is tovább tudjam adni a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A mozgás nemcsak a test egészségének megőrzését szolgálja, hanem a sokoldalú személyiségfejlesztés eszköze is.